Fullständig Gävleblogg med listor. DJ Mattlo är på G igen!

Tjabba alla!

Fan sorry att jag lagt bloggen på is ett tag, det har varit lika jobbigt för mig som det säkert varit för er ;) Men nu är jag tillbaka igen, back on track, on again, nothin can stop us now!

Gävlebloggen blev, som ni kanske märkte, en oerhörd skandal. Hade ju tänkt blogga 2-3 gånger om dan för att ge er dom färskaste bilderna och historierna från resan. Men nej! Roffes internet spårade och funkade ungefär lika bra som Djurgårns försvarsspel. Det var inte mycket att göra. Men nu är jag hemma i fästningen på Rosenhillsgatan där internet funkar bra bra och bra!

Gävleresan undrar du? Jo den va riktigt härlig! Var där mellan lördag och tisdag. På lördagen var vi ute på krogen där vi spelade biljard, tog kort på främlingar, doppade håret i stadens fontän, fick en cheeseburgare av en främling på bussen, satt o sjung "vi ska till styrmansgatan" på bussen och busschaffisen sa genast att vi va på fel buss. Härlig lördag i Gävle!

Precis efter vi kommit fram till Gävle Centralen.


Här slår ja en otroligt snygg stöt, vissa ögonblick av magi utspelar sig när jag lirar. Men mest är det ögonblick av ilska och irritation, för jag suger verkligen på biljard:)


Vad är en utekväll i Gävle utan fotbollsramsor? Kalmarkaptenen Henrik Rydströms fru hade tydligen varit otrogen mot han, så då svarade jag o Roffe med en ramsa som sjöngs av djurgårdsklacken i Kalmar. Till tonerna av "Jag hade en gång en båt"´s reftäng blev det omgjort till "HENRIK RYDSTRÖMS FRUUU, HENDRIK RYDSTRÖMS FRUUUU!! VI BARA UNDRAR.... VEM KNULLAR HON NU?" haha!  


Äre inte tradition att doppa håret i fontänen på stortorget i Gävle? Inte? Skitsamma jag gjorde det ändå!


EN GRIS? EN KO? EN GÄVLEBO!


Söndagen blev en någorlunda lugnare historia. Köpte pizza på nått ställe, satte oss i parken och kolla på familjen Ingvarsson som spelade minigolf (?), solade lite... blev törstiga...gick hem! Satte oss på framsidan och tog ned Roffes dator, dock bara musik utan internet, och softade där. Min kära djurgårdshalsduk hängde vacker över oss precis där jag hängde den tre minuter efter att vi kommit till Gävle. Vi gjorde ett tappert försök att hitta havet utan att lyckas... hittade dock Gävleån och satte oss på en brygga där med bira i hand och fötter i vatten. Drog ett bad där och kollade båtar. Några timmar senare gick vi hem och körde hemma fest i lägenheten 1 on 1 med djurgårdsmusik för att tagga inför måndagen. Drog några hopp på grannens studdsmatta som INTE var populärt. Jag citerar grannen: "Jag tycker ni ska gå iväg dit ni kom ifrån"


Så jäfla vackert! DIF TILLS JAG DÖR!


Soft framsida där vi spenderade hälften av söndagen.............


Resten av dan blev vid vattnet... bockarna var överallt i Gävle


Alla kan hoppa, kan hoppa me´! O hylla vår Kebba, Kebba Ceassay!

Måndag: Matchdag! Vi var nog runt i hela Gävle City och tog en burk där och där. Sen gled vi iväg in mot uteserveringarna. Hittade en med många DIF-tröjjor som satt och drack sin bira innan matchen. Hamnade tre meter ifrån rikskända DFG, inga klena grabbar:) Alla civilklädda, DIF-tatueringar och muskler som berg :) Ville ta kort på alla coola tatueringar men vågade fan inte hehe. Gick ifrån uteserveringen till matchstart. Sjävla matchen vill jag inte kommentera. Bara de att det var så jääävla kul! Resultatet sög ju men att stå i klacken är det bästa som finns. Kanske dags att byta stad för DIF och ÖSK snart?;) Nerrå... men planen är ju att nångång flytta till stockholm, kanske inte närmaste fem åren. Nångång :) Efter förlusten och en sjuhelvetes massa skojj, citerar en gävletidning: "Djurgårdsfansen dominerade på läktarn trots underläge 2-0 med kvarten kvar",  drog vi iväg till puben som järnkaminerna hade suttit på innan för att snacka med andra djurgårdare. Kul som fan o snacka med folk om matchen och kommande derby mot Brajen.


I parken i Gävle City innan vi gled till dom andra djurgårdarna


Roffe står o glänser framför uteserveringen vi satt på innan matchen. Till vänster ser vid uteserveringen ser ni dom verkligt tunga grabbarna


Efter matchen på puben. Förlust 2-0, men lika stolt för det är jag! :)

Sen åkte vi hem morgonen därpå... det var min Gävleresa. Nu har jag betalat tillbaka skulden till er alla som väntade er än upptaderad Gävleblogg varje dag:)

FOTBOLLSHÖRNAN!!!

Idag snackar vi både allsvenskan och premier league. Eller JAG spekulerar... ni svarar... ok? Jag tror på följande topp-placeingar i Premier League:

1. Manchester United
2. Chelsea
3. Liverpool
4. Arsenal

HAHA! Ingen chocktabell precis. Men som alla vet är ju Man City på G, nån som tror på dom? Everton, Aston Villa? Vilka vinner guldet?

Djurgården vinner mot Bajen och åker INTE ut i år.... sant eller falskt???


TOPP 10 - Värdaste ölen
Haha jag slår vad om att ni längtat efter fortsättningen på den här listan :D

Plats nummer 4 går till.......



Lapin Kulta 5.2%!

Motivering: Haha visst är flaskan på bilden tom? Ser ut som de:) Jaja skitsamma! Lapin har alltid varit en storfräsare, en öl man dricker när man vill ha det lite finare. Flaskan gör det hela tyngre. Men asså.... Lapin är Lapin och MÅSTE vara högt på listan... så är det bara!



1.
2.
3.
4. Lapin Kulta 5.2%
5. Budweiser 5.0%
6. Kronenbourg 5.0%
7. Pripps blå 5.2%
8. Svensk Starköl 5.1%
9. Miller 4.7%
10. Falcon Export 5.2%


TRE STEKHETA!

1. Djurgården
Alltid stekheta i mitt hjärta... inte mindre nu när det är derbydags...KROSSA BAJEN!!!

2. Skatten
Fick fan 7 000 nånting tillbaka från skatten den här veckan. Skitskönt! Det mästa, Se Allt, går till räkningar och skulder. Men alltid skönt att bli av med sånt, eller hur ? Nu har jag iaf beställt Canal+Sport, på tal om ingenting. United!!!!

3. Att dricka, fiska och softa samtidigt
Satt med Adde och Jocke idag vid slussen och fiskade medans vi pimpla bira. Solen var fin som fan och livet lekte. Fisken vågade inte titta fram en sekund ens men lika glada var vi för de. Förutom Adde när en båt körde över hans lina och kapa den. Trodde ölburken skulle flyga mot båten då :)


TRE ISKALLA!

1. Alla mina satans IGn på slutbetyget
Har pluggat komvux ett halvår nu, läser upp betyg o så. Nu har jag också kommit på vilket program jag vill gå på universitetet sen. Men för det krävs att jag läser upp en helvetes mycket på mitt betyg. För er som inte vet har jag 16 IGn på mitt slutbetyg från Rudbeck. För att jag ska komma in på programmet jag vill så måste 90% av betygen vara G. Så komvux... its nice to meet you, im shure we´ll get a long!

2. Liverpool FC
Gjorde sin bästa säsong på 20 år förra säsongen... ändå hamnade ni fyra poäng bakom. Säger det er inget? Fucking scousers, United rule!

3. Fisken i Svartån
Vart är du? Vi letade efter dig idag. Gillade du inte räkan eller degen vi bjöd på? Nästa gång får ni fan bjuda på er själva... bokstavligt talat haha;)


Nu har jag nog tröttat ut er rejält. Jag kommer inte ha en långpaus efter detta inlägg... kommer skriva mer antingen imorgon kväll eller på måndag.

Schema imorgon:

Fotbollstittande med öl all day long

Där nånstans borde jag kunna klämma in en bloggstund :)

Tills nästa gång vi ses... United we stand!!!




Gävlebloggen!

Tjabba kära läsare!

Har haft ännu en paus i bloggandet pga att jag inte haft något att skriva om. Har mest jobbat och legat hemma o glot film. Men nu börjar jag igen. Rivstartar med "Gävlebloggen"! Jag och Roffe har styrt kosan mot Gävle. Här ska vi vara tills på tisdag och ha en fin badsemester och med fotbollsmatch Gefle - Djurgården på måndag. Tyvärr... jag tog med kameran ihop om att blogga med den här, men glömde ju sladdjäveln såklart! Hade skrivit lista o allting igår kväll men man glömmer ju alltid något. Sladden till kameran var mitt "något" den här gången.

Tågresan gick lungt till, även fast vi hann sänka sex bärs var. Spelade musik på Roffes dator, jag latchade lite på msn och sen blev det ett och ett annat youtube-klipp.
Nu sitter vi iaf i lägenheten som vi har hyrt. Fick gå tio minuter och fråga tre pers innan vi hittade. Jävligt fräsch lägenhet med en... lyssna på detta... badrum som har två utgångar! Man kan gå in i den från hallen o sen fortsätta ut i sovrummet. Coooolt!! Nu ska vi styra upp lite mer här inne innan själva semesterfirandet börjar. Hör av mig senare!

Tills nästa gång vi ses... United we stand!

RSS 2.0